Βασιλόπιτα με πετιμέζι, τζίντζερ και φρέσκο τυρί κρέμα
Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Εκτέλεση
Εκτέλεση για το κέικ
Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση
Υλικά
Πετιμέζι
|
1 φλιτζάνι |
---|---|
Νερό
|
¾ φλιτζάνι |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
|
3 φλιτζάνια |
Τζίντζερ, σκόνη
|
3 κ.γ. |
Κανέλα, σκόνη
|
2 κ.γ. |
Γαρύφαλλα, σκόνη
|
¼ κ.γ. |
Μαγειρική σόδα
|
2 κ.γ. |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Ηλιέλαιο
|
¾ φλιτζάνι |
Ζάχαρη καστανή
|
¾ φλιτζάνι |
Λοβός βανίλιας, σκόνη
|
1 |
2 αυγά μεγάλα
|
Για την επικάλυψη
100 γρ. | |
225 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
3 φλιτζάνια |
Για τη διακόσμηση
Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
|
---|