Triffle με salted caramel κρέμα και blueberries

Triffle με salted caramel κρέμα και blueberries

3 30
Ένα λαχταριστό γλυκό απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/triffle-me-salted-caramel-krema-blueberries/

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα, σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 100 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις τοποθετούμε στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι ζελατίνες.
  • Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με τις ζελατίνες και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη, σφιχτή σαντιγί.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα την salted caramel pudding και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα και τοποθετείτε στο ψυγείο.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα 120 γραμμάρια ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
  • Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το τηγάνι και την απλώνετε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Τοποθετείτε το chocolate milk σε ένα μπολάκι, βυθίζετε ελαφρώς το 1/3 από τα σαβαγιάρ και κάνετε μία στρώση σε ένα γυάλινο, κυλινδρικό μπολ, διαμέτρου 16 εκ. και 8 ύψος, απλώνετε το 1/3 της κρέμας, από πάνω το 1/3 των blueberries, επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλες 2 φορές και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρετε γαρνίροντας με την σαντιγί και την καραμέλα σπασμένη σε κομμάτια.

Υλικά

Μπισκότα σαβαγιάρ
1 πακέτο
250 ml
Μύρτιλα
300 γρ.
Για την κρέμα
600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
150 γρ.
3 συσκευασίες
Ζελατίνη
3 φύλλα
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη
120 γρ.
Σαντιγί
200 γρ.