Τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι και κουμκουάτ
Μια υπέροχη τούρτα με δροσερή κρέμα πορτοκάλι και φρέσκο τυρί κρέμα, ταιριάζει σε κάθε στιγμή. Μια απολαυστική συνταγή απο τη Ντίνα Νικολάου.
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Για το κέικ
Για τη συναρμολόγηση
Συμβουλές
Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το κέικ με ζαχαρόπαστα και να το στολίσετε σαν τούρτα γενεθλίων. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το κουμκουάτ με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή μανταρινάκι.
Υλικά
Για το κέικ
170 γρ. | |
Ζάχαρη
|
165 γρ. |
Αυγά
|
3 |
Ξύσμα απο 2 ακέρωτα πορτοκάλια
|
|
1 κουταλιά της σούπας χυμό απο πορτοκάλια
|
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
150 γρ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
Βανίλια σε σκόνη
|
½ |
Για την κρέμα και τη διακόσμηση
400 γρ. | |
200 ml | |
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
|
50 γρ. |
2 κουταλιές της σούπας χυμό απο πορτοκάλια
|
|
Γλυκό κουταλιού κουμκουάτ, στραγγισμένο από το σιρόπι του (τα 100 γρ. τα κόβετε φετάκια και τα 100 γρ. τα αφήνετε ολόκληρα)
|
200 γρ. |
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο πορτοκάλια
|