Tortilla με φρέσκο τυρί κρέμα & αβοκάντο

Tortilla με φρέσκο τυρί κρέμα & αβοκάντο

10
Χρόνος προετοιμασίας 5
Μια πανεύκολη συνταγή για λαχταριστή Tortilla με φρέσκο τυρί κρέμα & αβοκάντο, απο την Ντίνα Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/tortilla-me-fresko-tyri-krema-avocado/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι τους και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα λιώνετε με ένα πηρούνι. Καθαρίζετε τα αυγά και τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη.
  • Απλώνετε την πρώτη τορτίγια στον πάγκο και με ένα ψαλίδι, κόβετε μέχρι τη μέση. Απλώνετε 2 κουταλιές τυρί κρέμα στο πρώτο τεταρτημόριο και στρώνετε 2-3 φέτες ντομάτας. Στο άλλο τεταρτημόριο απλώνετε μια ποσότητα αβοκάντο και λίγο τριμμένο αυγό.
  • Στο 3ο τεταρτημόριο, βάζετε φύλλα ρόκας και στο τελευταίο τεταρτημόριο, βάζετε την μοτσαρέλα.
  • Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Διπλώνετε την τορτίγια με προσοχή σε τρίγωνο και το βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά και σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Ώριμα αβοκάντο
2
Μεγάλες τορτίγιες
4
Λεμόνι (χυμός)
½
Αυγά βρασμένα
4
Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2
150 γρ.
Ρόκα
150 γρ.
Αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ
200 γρ.
Μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ.
Αγγουράκια πολύ ψιλοκομμένα
3
Σκόρδο σκόνη
1 κ.γ.
Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
½
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Λίγη ρόκα
Λίγο ελαιόλαδο