Σπιτική πίτσα Αγίου Βαλεντίνου

Σπιτική πίτσα Αγίου Βαλεντίνου

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Μια ζεστή pizza με φρέσκα υλικά και αφράτη ζύμη, συμπληρώνει απολαυστικά την ημέρα των ερωτευμένων!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/spitiki-pizza-agiou-valentinou/

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα ρηχό ταψί στον φούρνο και προθερμαίνουμε στους 200C. Αφήνουμε τη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει για μισή ώρα. Βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο και 2κ.σ. ελαιόλαδο στο multi και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε άλλη μια φορά. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω του προσεκτικά τη ζύμη. Απλώνουμε πάνω της 2μιση κ.σ. από το μείγμα του βασιλικού και βάζουμε από πάνω το Αrla Havarti, τα τοματίνια και το πιπέρι, ομοιόμορφα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτσα μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και τα υλικά να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα βασιλικού και με το αλάτι, κόβουμε σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Υλικά

Έτοιμη ζύμη για πίτσα, κατεψυγμένη
1 κούπα φρέσκα φύλλα απο βασιλικός
Σκελίδες σκόρδου
6
Της σούπας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές
Arla® Havarti σε λεπτά κομμάτια
200 γρ.
Τοματάκια κομμένα στη μέση
15
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοσέρ