Quiche με κρέμα παντζάρι και μοτσαρέλα

Quiche με κρέμα παντζάρι και μοτσαρέλα

2 ω 25 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Δοκιμάστε μια υπέροχη quiche με βελούδινη κρέμα παντζάρι και μαστιχωτή μοτσαρέλα. Σκέτο όνειρο! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/quiche-me-krema-pantzari-mozzarella/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύετε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάτε το μίξερ και βάζετε το εξάρτημα γάτζος.
  • Προσθέτετε το γιαούρτι και δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνετε εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Στρώνετε επάνω ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και γεμίζετε με φασόλια. Ψήνετε την τάρτα για 10 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
  • Kαθαρίζετε τα παντζάρια και τα πολτοποιείτε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα.
  • Προσθέτετε τον πουρέ παντζαριών, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το καρότο, τα καρύδια, την μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνετε στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Υλικά

Για τη ζύμη
160 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό
360 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γρ.
Αλάτι
Για τη γέμιση
Arla κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ.
200 γρ.
200 γρ.
4 μεγάλα παντζάρια ψημένα ολόκληρα
1 μικρό καρότα τριμμένο στον τρίφτη
5 αυγά
Καρύδια ψιλοκομμένα
80 γρ.
Φύλλα απο 3-4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1/4 του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι