Pizza καλοκαιρινή με τυριά & λαχανικά

Pizza καλοκαιρινή με τυριά & λαχανικά

1 ω 22 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπ
Αφράτη και τυρένια ζύμη που θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας. Μια λαχταριστή πίτσα με ό,τι λαχανικά ή αλλαντικά σας αρέσουν. Κρατήσετε μόνο τη μοτσαρέλα που λιώνει τέλεια! Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/pizza-kalokairinh-me-tyria-kai-laxanika/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζετε όλο το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και κάνετε στο κέντρο μια λακούβα. Ρίχνετε εκεί τη μαγιά και το μισό νερό και ανακατεύετε με ένα πηρούνι (μόνο τη μαγιά με το νερό) για να διαλυθεί η μαγιά.
  • Σκεπάζετε τον κάδο και αφήνετε την μαγιά να αφρίσει. Προσαρμόζετε τον γάντζο στην κουζινομηχανή και ρίχνετε στον κάδο το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι.
  • Ξεκινάτε σε χαμηλή ένταση να αναδεύετε τα υλικά και να ρίχνετε σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Λίγο πριν τελειώσει το νερό, προσθέτετε το αλάτι και αφήνετε την ζύμη να δουλευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική και να τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε για 1 ώρα να διπλαστεί σε όγκο.
Για την pizza
  • Ανάβετε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και τοποθετείτε μέσα τη λαμαρίνα για να κάψει. Αδειάζετε τη ζύμη επάνω στον πάγκο της κουζίνας και την χωρίζετε σε 2 κομμάτια.
  • Πασπαλίζετε με μπόλικο σιμιγδάλι ένα μεγάλο ξύλο κοπής και εκεί επάνω, ανοίγετε με τα χέρια σας το ζυμάρι. Θα πρέπει να ελέγχετε έτσι ώστε να μην κολλήσει επάνω στο ξύλο (αν χρειαστεί σηκώνετε λίγο τη ζύμη και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη σιμιγδάλι).
  • Ανακατεύετε τη σάλτσα με τη ρίγανη και απλώνετε τη μισή ποσότητα και τα μισά τυριά. Στολίζετε όλα τα λαχανικά, σκορπίζετε τα μυρωδικά και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βγάζετε με προσοχή την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο και «γλιστράτε» την πίτσα (το σιμιγδάλι θα βοηθήσει έτσι ώστε το ζυμάρι να γλιστρήσει εύκολα). Μεταφέρετε την λαμαρίνα με την πίτσα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός της).
  • Εκείνη τη στιγμή ξεκινάτε την διαδικασία για την δεύτερη πίτσα. Μόλις ψηθεί η πρώτη, την βγάζετε με 2 μεγάλες σπάτουλες και «γλιστράτε» την δεύτερη πίτσα. Σερβίρετε τις πίτσες ζεστές.

Υλικά

Για τη ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ.
1 φακελάκι μαγιά (9-10 γρ.) ξερή
Χλιαρό νερό
350 ml
60 γρ.
60 γρ. ελαιόλαδο
Της σούπας ζάχαρη
1 κ.σ.
Του γλυκού αλάτι
1 κ.γ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδια σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Σιμιγδάλι ψιλό, για ψήσιμο
Για την επιφάνεια
Σάλτσα ντομάτας
150 γρ.
200 γρ.
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 μελιτζάνες κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πιπέρι κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
Μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετάκια
150 γρ.
1 πράσα κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φύλλα απο βασιλικός
Φύλλα απο μαϊντανός