Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα

1 ω 25 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Λαχταριστή μακαρονόπιτα , με υπέροχα τυριά Arla! Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/makaronopita/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον δυόσμο και την μοτσαρέλα.
  • Βουτυρώνετε καλά είναι μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνετε 6 χωριάτικα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Στρώνετε τα βρασμένα μακαρόνια σε σειρές και σκορπίζετε το φιλέτο γαλοπούλας και τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  • Σκεπάζετε τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα και χαράζετε την πίτα με μαχαίρι. Ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και το απλώνετε σε όλη την πίτα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την κόψετε.

Υλικά

12 φύλλα κρούστας
Μακαρόνια Νο1 ή Νο2
250 γρ.
200 γρ.
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Φιλέτο απο γαλοπούλα ψιλοκομμένο
400 γρ.
½ ματσάκι μέντα φρέσκο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι