&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=cdda4a78)
Κοτόπουλο με μαρινάδα μπύρας και dip φρέσκου τυριού κρέμα
50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα ζουμερό ψητό κοτόπουλο είναι μια απο τις γεύσεις στις οποίες κανείς δε λέει όχι. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας κάνει μια ακόμα καλύτερη πρόταση, με μαρινάδα μπύρας και μια υπέροχη σως φρέσκου τυριού κρέμα Arla, μαζί με ψητά λαχανικά. Λαχταριστό!

Εκτέλεση
Εκτέλεση
Βίντεο
Υλικά
Κοτόπουλο ολόκληρο, ξεκοκαλισμένο
|
1 |
---|
Για τη μαρινάδα μπύρας
Κρεμμύδια κομμένο σε λεπτές φέτες
|
100 γρ. |
---|---|
Σκόρδα ψιλοκομμένο
|
5 γρ. |
Ηλιέλαιο
|
100 γρ. |
50 γρ. | |
Μπύρα
|
250 γρ. |
Μουστάρδα
|
150 γρ. |
Χυμός λεμονιού
|
100 γρ. |
Καστανή ζάχαρη
|
60 γρ. |
Worcester sauce
|
20 γρ. |
Για τα ψητά λαχανικά
Κολοκύθι
|
1 |
---|---|
Μελιτζάνα
|
1 |
Πράσινη πιπέρι
|
1 |
Κόκκινη πιπέρι
|
1 |
Κίτρινη πιπέρι
|
1 |
Μανιτάρια πλευρώτους
|
200 γρ. |
Ελαιόλαδο
|
6 κουταλιές |
Κρέμα βαλσάμικο
|
30 ml |
Για το dip
150 γρ. | |
Ελαιόλαδο
|
30 γρ. |
Λιαστές ντομάτες
|
150 γρ. |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|