Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

1
Απίστευτα κανελόνια με φρέσκο τυρί κρέμα, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/kanelonia-me-spanaki-kai-tyri-krema/

Εκτέλεση

Για την μπεσαμέλ
  • Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει. Ρίχνετε πασπαλιστά την πάπρικα και το αλεύρι και το καβουρδίζετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και το μπούκοβο, αλατοπιπερώνω και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει.
Για τα κανελόνια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τα 100 γρ. μοτσαρέλα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βάζετε τη μισή μπεσαμέλ σε ένα ταψάκι. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα και τα βάζετε σε μονή στρώση στο ταψάκι. Προσθέτετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα και αντιστάσεις για 30-35 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Υλικά

Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Κανελόνια
250 γρ.
1 κ.σ.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Σπανάκι ψιλοκομμένο
300 γρ.
Σκόρδο λιωμένες
2 σκελίδες
400 γρ.
Αυγό
1
100 γρ.
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο λεμόνια
Άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι
Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ ντομάτας
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Γάλα
500 ml
Σάλτσα
500 γρ.
Πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ.
Μπούκοβο, γλυκό
1 κ.γ.
Αλάτι