Γιουβαρλάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με λαχανικά
  • Arla
  • Συνταγές
  • Γιουβαρλάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με λαχανικά

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με λαχανικά

45
Μια κλασική σπιτική συνταγή σε μια εκδοχή που θα λατρέψετε. Δοκιμάστε τη συνταγή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/giouvarlakia-kotopoulou/

Εκτέλεση

  • Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλο σε ένα μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με νερό και το αφήνετε να μουλιάσει.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά κοτόπουλο, το ρύζι φάνσυ, τον μαϊντανό, τα αυγά, το ψωμί, καλά στραγγισμένο, το λιωμένο soft, αλάτι και φρεσκοτριμμένο και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά να σφίξει και να βγάλει τα αρώματα του και μετά πλάθετε σε γιουβαρλάκια.
  • Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πατάτα σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το soft να λιώσει.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κολοκυθάκι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πατάτα για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε μέσα τα γιουβαρλάκια.
  • Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια, ανάλογα και με το μέγεθος.
  • Όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Υλικά

Κρεμμύδι
1
Κιμάς κοτόπουλο
600 γρ.
Ρύζι φάνσυ
70 γρ.
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 κουταλιές
Αυγά
2
Ψωμί (μπαγιάτικο)
80 γρ.
2 κουταλιές
Για το μαγείρεμα
Κρεμμύδι
1
Κολοκυθάκι
1
Καρότο
1
Πιπέρι Φλωρίνης
1
Πατάτα
1
Τοματάκια
20
2 κουταλιές
Ντομάτα (πελτέ)
2 κουταλιές
Ζωμός κοτόπουλο
600 ml
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
3 κουταλιές
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο