Γεμιστά τριανταφυλλάκια με φιλέτο γαλοπούλας και κρέμα

Γεμιστά τριανταφυλλάκια με φιλέτο γαλοπούλας και κρέμα

1 ω 40 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Απολαυστικές μπουκίτσες με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και φιλέτο γαλοπούλας. Ένα υπέροχο ορεκτικό ή κέρασμα για τους αγαπημένους σας. Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/gemista-triantafyllakia/

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
  • Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Αδειάζετε την κρέμα σε μια μπασίνα, σκεπάζετε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τα τριανταφυλλάκια:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για μάφινς και την αφήνετε στην άκρη.
  • Αφαιρείτε τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά. Κόβετε τα φιλέτα γαλοπούλας στη μέση.
  • Στρώνετε ένα φύλλο Βυρητού στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνετε από τη μακριά πλευρά στη μέση και μετά πάλι στη μέση, δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα Βουτυρώνετε καλά και με ένα κουτάλι απλώνετε κατά μήκος 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα. Τοποθετείτε μια σειρά κομμένες φέτες φιλέτου γαλοπούλας έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το φύλλο.
  • Διπλώνετε ένα ακόμη φύλλο Βυρητού με τον ίδιο τρόπο που δίπλωσατε και το πρώτο (πρώτα στη μέση από τη μακριά πλευρά και μετά πάλι στη μέση) και το τοποθετείτε επάνω στα στρωμένα υλικά. Βουτυρώνετε καλά και σηκώνοντας τη μια άκρη της λωρίδας, τυλίγετε σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρετε το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βουτυρώνετε τα ρολά με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

Για τα τριανταφυλλάκια
12 Φύλλα Βηρυτού
120 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
Για την γέμιση
Γάλα ζεστό
500 ml
60 γρ.
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
100 γρ.
100 γρ.
Καπνιστό φιλέτο απο γαλοπούλα
200 γρ.
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι