Cheesecake με άρωμα τριαντάφυλλο

Cheesecake με άρωμα τριαντάφυλλο

2
Απολαυστικό cheesecake με άρωμα τριαντάφυλλο και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, χωρίς συντηρητικά! Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cheesecake-me-aroma-triantafyllo/

Εκτέλεση

Διαδικασία για το cheesecake
  • Bάζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους θρυμματισμένους μπεζέδες σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά για να βραχούν τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια «λάσπη». Μοιράζετε τα μπισκότα στα ποτήρια και πιέζετε με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Για την κρέμα:
  • Βάζετε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτετε το σιρόπι τριαντάφυλλο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο τυρί. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την σαντιγί σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Bγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και ρίχνετε με το κουτάλι λίγους σπασμένους μπεζέδες στο κέντρο του ποτηριού. Καλύπτετε με την κρέμα και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Ανακατεύετε την μαρμελάδα με το σιρόπι τριαντάφυλλο και την μοιράζετε στα ποτήρια. Διακοσμείτε με κόκκινα φρούτα και σερβίρετε.
Συμβουλή σερβιρίσματος

Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρμελάδα με αυτό. Θα γίνει υπέροχο!

Υλικά

Για τη βάση
Μπισκότα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένα σε σκόνη
150 γρ.
Μπεζέδες με άρωμα τριαντάφυλλο, θρυμματισμένους
7
100 γρ.
Για την κρέμα
500 γρ.
Σιρόπι τριαντάφυλλο
3 κουταλιές
Μπεζέδες σπασμένους σε μικρά κομμάτια
4
200 γρ.
Για το σερβίρισμα
300 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
Σιρόπι τριαντάφυλλο
3 κουταλιές