Cheesecake φούρνου με παγωτό

Cheesecake φούρνου με παγωτό

1 30
Ένα cheesecake κατάλληλο για τις πιο ζεστές ημέρες , απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cheesecake-fournou-me-pagoto/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
  • Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το κακάο μαζί με την ζάχαρη, 4 αυγά και το αλεύρι και τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ.
  • Με το φτερό χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και μόλις ξεκινήσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
  • Σε ένα ταψί 26Ø εκ. τοποθετείτε το αντικολλητικό στρογγυλό φύλλο Sanitas και τοποθετείτε το μείγμα για την βάση.
Για το cheesecake
  • Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα 6 αυγά και την άχνη ζάχαρη.
  • Τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάτε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
  • Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί, πάνω από την σοκολατένια βάση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160o κελσίου για 65-70 λεπτά.
  • Όταν το σοκολατένιο cheesecake είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε και το σερβίρετε με το παγωτό σοκολάτα.

Υλικά

Για τη βάση
370 γρ.
Κακάο σκόνη
60 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ.
Αυγά
4
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260 γρ.
Για το cheesecake
600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
120 γρ.
Αυγά
6
Για το σερβίρισμα
Παγωτό σοκολάτα