Cassata Semifreddo

Cassata Semifreddo

Παγωμένη cassata, σε μια ιδιαίτερη, πεντανόστιμη εκδοχή, με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα! Μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cassata-semifreddo/

Εκτέλεση

  • Από την προηγούμενη ετοιμάζετε το μάρτζιπαν χτυπώντας τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη στο chopper, προσθέτοντας σταδιακά το ανθόνερο. Όταν ομογενοποιηθεί και γίνει εύπλαστη ομοιογενής ζύμη προσθέτετε την εσάνς -αν χρησιμοποιήσετε, την πλάθετε σε μπαστούνι, την κλείνετε σε πλαστική μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη.
Για το σεμιφρέντο:
  • Βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το νερό να βραχεί. Βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί κοχλασμός. Παράλληλα βάζετε τα αβγά στο μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα στη μέτρια ταχύτητα.
  • Ρίχνετε καυτό το σιρόπι στα αβγά σε συνεχή ροή σαν κορδόνι με το μίξερ σε λειτουργία και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει εντελώς το μίγμα. Στο μεταξύ θα φουσκώσει, θα ασπρίσει και θα δέσει. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
  • Αφρατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το τυρί κρέμα με τον αβδοδάρτη, προσθέτοντας τη βανίλια και το ξύσμα των εσπεριδοεικών και όταν ομογενοποιηθεί το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών.
  • Προσθέτετε τα ζαχαρωμένα κυβάκια των φρούτων, τα τσιπς σοκολάτας, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.
  • Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη ένα μεταλλικό μπολ και μεταφέρετε μέσα το μείγμα. Το παγώνετε στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη.
  • Φτιάχνετε και τη σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει.
  • 15 λεπτά πριν σερβίρετε, βάζετε το μάρτζιπαν ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας και με τη βοήθεια πλάστη το ανοίγετε σε λεπτά φύλλο 3χιλ.
  • Βγάζετε την cassata από το ψυγείο και αφού την ξεφορμάρετε σε πιατέλα την ντύνετε με το φύλλο του μάρτζιπαν που ανοίξατε. Κόβετε κομμάτια και σερβίρετε, περιχύνοντας με τη σάλτσα σοκολάτας και διακοσμώντας με κερασάκια γλασέ.

Υλικά

Ξύσμα απο 1 λεμόνια και απο 1 πορτοκάλι
γρ.
Αυγά
2
Ζάχαρη
160 γρ.
Νερό
40 γρ.
Μείγμα απο ζαχαρωμένα φρούτα σε κυβάκια
75 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης
75 γρ.
Σταγόνες σοκολάτα
75 γρ.
Για το μάρτζιπαν
Αμύγδαλα ασπρισμένα
150 γρ.
Άχνη ζάχαρη
150 γρ.
Ανθόνερο
3 κ.γ.
Σταγόνες εσάνς απο πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
2
Για το γλάσο της σοκολάτας
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ.
45 γρ.
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Του γλυκού μέλι
1 κ.σ.