-
Arla
-
Συνταγές
-
Baby πατάτες βουτυράτες με θυμάρι και σκληρό τυρί Δανίας
Baby πατάτες βουτυράτες με θυμάρι και σκληρό τυρί Δανίας
Εκτέλεση
-
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 8 και τις βάζετε σε ένα μπολ.
-
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
-
Σοτάρετε τις πατάτες για 3-4 λεπτά και προσθέτετε το βούτυρο.
-
Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε λίγο πιο σιγανή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
-
Σερβίρετε σε μικρά ατομικά πορσελάνινα μπολ πασπαλίζοντας σκληρό τυρί Δανίας από πάνω.
Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Υλικά
Πατάτες (baby potatoes)
|
30 |
Ελαιόλαδο
|
1 κ.σ. |
|
4 κουταλιές |
Φρέσκο θυμάρι
|
2 κουταλιές |
|
150 γρ. |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
|