Χωνάκια κανταΐφι με πικάντικη κρέμα τυριού
  • Arla
  • Συνταγές
  • Χωνάκια κανταΐφι με πικάντικη κρέμα τυριού

Χωνάκια κανταΐφι με πικάντικη κρέμα τυριού

55
Χρόνος προετοιμασίας 20
Πολύ γρήγορος και έξυπνος μεζές που μπορείτε να σερβίρετε σε cocktail party ή σε brunch, συνοδεύοντάς τα με παγωμένη μπύρα. Τα μπαχαρικά μπορούν να αυξηθούν αν θέλετε ακόμα πιο πικάντικη γεύση. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-xwnakia-kantaifi-me-pikantiki-krema-tyriou/

Εκτέλεση

Για τα χωνάκια
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
  • Αλείφετε τα μεταλλικά χωνάκια με λιωμένο βούτυρο. Κόβετε μικρές δόσεις από το φύλλο κανταΐφι, περίπου 45-50 γρ. και τα τραβάτε για να απλώσουν οι ίνες και να γίνει σαν μακριά λωρίδα.
  • Τυλίγετε την λωρίδα γύρω από τον μεταλλικό κώνο. Συνεχίζετε μέχρι να κάνετε όλα τα φορμάκια. Τα αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν λίγο οι ίνες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.
  • Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα ξεφορμάρετε.
Για την κρέμα
  • Βάζετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρετε.
Συναρμολόγηση
  • Βάζετε τα ψημένα χωνάκια σε μικρά ποτήρια και τα γεμίζετε με την κρέμα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και κύβους πιπεριάς Φλωρίνης. Σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Για τη γέμιση
400 γρ.
100 ml
Πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ.
Πιπέρι καγιέν
½ κ.γ.
Λεμόνια
1 κ.γ.
Άνηθο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
2 κουταλιές
Πιπέρι Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
½
Αλάτι