Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή
4 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο ψητό που αγαπούν όλοι σε μια υπέροχη συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Εκτέλεση
Υλικά
Γαλοπούλα περίπου 3½ κιλά
|
1 |
---|---|
100 γρ. |
Για τη γέμιση
100 γρ. | |
Ελαιόλαδο
|
2 κουταλιές |
Ψωμί χωριάτικο
|
100 γρ. |
Κρεμμύδι
|
1 |
Μοσχαρίσιος κιμάς
|
200 γρ. |
Τα συκωτάκια απο την γαλοπούλα
|
|
Μπέικον
|
100 γρ. |
Μαύρες σταφίδες
|
70 γρ. |
Αμύγδαλα χοντροσπασμένα
|
70 γρ. |
Πορτοκάλι
|
ξύσμα απο 1 |
1 ξύλο κανέλα
|
1 |
Λευκό κρασί
|
150 ml |
Ζωμός κοτόπουλο
|
150 ml |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|