Χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο

Χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο

1 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια λαχταριστή πίτα για το πασχαλινό σας τραπέζι και όχι μόνο. Ετοιμάστε την με την υπέροχη συνταγή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-xortopita-me-paradosiako-fyllo/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι , τα βλίτα, τα αντίδια και τα σέσκουλα και τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με τρεχούμενο νερό και με το χέρι σας τα πιέζετε έτσι ώστε να στραγγίσουν όλα τα νερά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής χοντροκόβετε τα βρασμένα χορταρικά και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με τα βρασμένα χορταρικά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε 3 φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα της χορτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τοποθετείτε διάσπαρτες, μικρές κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια της γέμισης.
  • Σκεπάζετε την χορτόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας, και αυτά, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Γυρνάτε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο.

Υλικά

Φύλλα κρούστας, παραδοσιακά, λεπτά
6 φύλλα
Για τη γέμιση
Σπανάκι
1 κ.
Βλίτα
½ κ.
Αντίδια
½ κ.
Σέσκουλα
½ κ.
Κρεμμύδι
1
Πράσο
1
Φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια
3
3 κουταλιές
300 γρ.
Αυγά
2
Μυρώνι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
½ ματσάκι
Άνηθος ψιλοκομμένο
½ ματσάκι
Καυκαλήθρα ψιλοκομμένο
½ ματσάκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι