Χοιρινό καρέ με γλάσο πορτοκαλιού και καραμελωμένα καρότα
4 ω 50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα εντυπωσιακό ψητό, ιδανικό για το τραπέζι των εορτών. Ετοιμάστε το με τη συνταγή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Εκτέλεση
Υλικά
3 κιλά χοιρινό καρέ, με το κόκκαλο και την πέτσα
|
---|
Για το γλάσο
Χυμό πορτοκάλι (φυσικό)
|
250 ml |
---|---|
Μικρό κρεμμύδι
|
1 |
Σκόρδο
|
1 σκελίδα |
Ελαιόλαδο
|
2 κουταλιές |
Μουστάρδα πικάντικη
|
3 κουταλιές |
Μέλι
|
1 κ.σ. |
Αστεροειδή γλυκάνισο
|
1 |
Τζίντζερ τριμμένο
|
10 γρ. |
Πορτοκάλι (ξύσμα)
|
1 |
Σόγια σως
|
1 κ.σ. |
30 γρ. |
Για τα καρότα
Καρότα
|
800 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη
|
120 γρ. |
100 γρ. | |
Αλάτι
|
|
Πιπέρι
|