Χοιρινή κορώνα με αρωματικό βούτυρο και μανιτάρια
4 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια συνταγή για ψητό χοιρινό που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο γιορτινό σας τραπέζι. Ετοιμάστε τη με τη βοήθεια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Εκτέλεση
Υλικά
Χοιρινό καρέ, περίπου 4 κιλά
|
1 |
---|---|
Λευκό κρασί
|
100 ml |
Ζωμό κοτόπουλο
|
100 ml |
Για το αρωματικό βούτυρο
250 γρ. | |
Πορτοκάλια (ξύσμα)
|
3 |
Τζίντζερ τριμμένο
|
3 κ.γ. |
Πετιμέζι
|
2 κ.γ. |
Μπαχάρι τριμμένο
|
2 κ.γ. |
Βανίλια (εκχύλισμα)
|
1 κ.γ. |
Για την γέμιση
Ασπρομανίταρα
|
500 γρ. |
---|---|
Μανιτάρια brown
|
500 γρ. |
Μανιτάρια πορτομπέλο
|
500 γρ. |
Κάστανα
|
300 γρ. |
Μαύρες σταφίδες
|
120 γρ. |
Λευκό κρασί
|
200 ml |
Ελαιόλαδο
|
4 κ.γ. |
50 γρ. | |
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
|
4 κουταλιές |
Αλάτι
|
|
Πιπέρι
|