Βενετσιάνικο ρυζόγαλο

Βενετσιάνικο ρυζόγαλο

40
Χρόνος προετοιμασίας 40
Ένα ρυζόγαλο που διαφέρει λίγο από αυτό που γνωρίζουμε. Θα το απολαύσουμε μέχρι την τελευταία κουταλιά! Μια συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-venetsianiko-ryzogalo/

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ ή για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Όταν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αδειάζουμε το ρύζι μέσα στο βρασμένο ρόφημα γάλακτος, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 30-35 λεπτά, έως ότου το ρύζι χυλώσει, προσθέτοντας και το βούτυρο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και προσθέτουμε τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε στραγγίξει από το κονιάκ.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Υλικά

650 γρ.
200 γρ.
50 γρ.
Σταφίδες
90 γρ.
Κονιάκ
60 γρ.
1 κλωναράκι, κομμένο κάθετα στη μέση βανίλια
Ζάχαρη
50 γρ.
Κανέλα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
¼ κ.γ.
Πορτοκάλια
Ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
100 γρ.