Βελουτέ κολοκύθας

Βελουτέ κολοκύθας

50
Χρόνος προετοιμασίας 20
Μια πεντανόστιμη βελουτέ σούπα απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-veloute-kolokythas/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το τζίντζερ και κόβετε την κολοκύθα σε κύβους.
  • Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυτο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μαζί με το ginger μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την κολοκύθα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το γάλα και το δενδρολίβανο και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
  • Βγάζετε το δενδρολίβανο από την κατσαρόλα και με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.
  • Όταν αποκτήσει την υφή της αρεσκείας σας, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε την βελουτέ κολοκύθας σε βαθιά ατομικά πιάτα με μία κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Υλικά

Κολοκύθες
350 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
2 κουταλιές
Κρεμμύδι
1
Πράσο
1
Τζίντζερ τριμμένο
2 κ.γ.
Ζωμός λαχανικών
250 ml
Γάλα
650 ml
Δενδρολίβανο
1 κλωναράκι
80 ml
Για το σερβίρισμα
200 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι