Βασιλόπιτα κέικ με αποξηραμένα φρούτα , μπαχαρικά και ρούμι
1 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Η παραδοσιακή βασιλόπιτα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, με ξερά φρούτα, πολλά μπαχαρικά και ρούμι. Φυσικά μπορείτε να την σερβίρετε σαν κέικ με καφέ ή τσάι. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου!
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1:
ΒΗΜΑ 2:
ΒΗΜΑ 3:
ΒΗΜΑ 4:
ΒΗΜΑ 5:
ΒΗΜΑ 6:
ΒΗΜΑ 7:
Υλικά
Ζάχαρη καστανή
|
200 γρ. |
---|---|
200 γρ. | |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
230 γρ. |
Αυγά μεγάλα
|
4 |
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
Βανίλια υγρή
|
1 κ.γ. |
Μέλι
|
2 κουταλιές |
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο πορτοκάλια
|
|
Ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
|
80 γρ. |
Ξερούς χουρμάς ψιλοκομμένους
|
80 γρ. |
Σταφίδες ξανθές
|
80 γρ. |
Ρούμι
|
100 ml |
Γαρύφαλλα σε σκόνη
|
¼ κ.γ. |
Κανέλα σε σκόνη
|
1 κ.γ. |
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
|
½ κ.γ. |
Κουταλάκι αλάτι
|
½ |
Για το γλάσο
120 γρ. | |
2 κουταλιές | |
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
|
2 φλιτζάνια |
Χυμό πορτοκάλι
|
4 κουταλιές |
Για το στόλισμα
Κόκκινα φρούτα
|
|
---|---|
Ζάχαρη άχνη
|