Βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα

Βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα

1 ω 5 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
H Βασιλόπιτα είναι το παραδοσιακό γλύκισμα της Πρωτοχρονιάς και γι’ αυτό πρέπει να είναι άψογο! Απολαύστε μια διαφορετική βασιλόπιτα που θυμίζει τούρτα με απαλό γλάσο τυριού. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-vasilopita/

Εκτέλεση

Για τη βασιλόπιτα
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
  • Βάζετε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πασπαλιστά (με κόσκινο). Ξεκινάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Τέλος, προσθέτετε την τρούφα και μόλις σκορπίσει στο μείγμα σταματάτε το χτύπημα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς και τοποθετείτε το νόμισμα.
Για το γλάσο
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα. Προσθέτετε την άχνη και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο τυρί ξεκινάτε να ρίχνετε την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά μέχρι να τελειώσει.
Για το στόλισμα
  • Καλύπτετε ολόκληρη τη βασιλόπιτα με το γλάσο τυριού. Στολίζετε με κόκκινα φρούτα και κλωναράκια δεντρολίβανο.

Υλικά

Για τη Βασιλόπιτα
200 γρ.
Ζάχαρη
300 γρ.
Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
20 γρ.
Σοκολάτα τρούφα
100 γρ.
Εκχλύλισμα βανίλια
1 κ.γ.
Αλάτι
1 πρέζα
Για το γλάσο
250 γρ.
250 ml
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κ.γ.
Για το στόλισμα
Cranberries
Μύρτιλα
Δενδρολίβανο
Καραμέλες