Τυρόπιτα τσαλακωτή

Τυρόπιτα τσαλακωτή

1 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ετοιμάστε την πιό νόστιμη τυρόπιτα με την απολαυστική συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tyropita-tsalakoti/

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση Βάζετε το μπλε τυρί και τη φέτα σε ένα μπολ, τα θρυμματίζετε και προσθέτετε το μίγμα των τριμμένων τυριών , τον δυόσμο και μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε και αφήνω στην άκρη. Για την τυρόπιτα βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα και αντιστάσεις.
  • Ανοίγετε το πρώτο φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας, βουτυρώνετε καλά και σκορπίζετε αρκετή απο τη γέμιση .
  • «Αγκαλιάζω» με τις παλάμες σας τις άκρες του φύλλου και το μαζεύετε προς το κέντρο, για να δημιουργήσετε μια «φωλιά».
  • Μεταφέρετε τη «φωλιά» στο ταψί και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με το σύρμα. Ραντίζετε με το μείγμα την πίτα, πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Υλικά

Φύλλα κρούστας
500 γρ.
150 γρ.
150 γρ.
100 γρ.
Τυρί φέτα
150 γρ.
Ψιλοκομμένο δυόσμο
12 φύλλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ψήσιμο
Ελαιόλαδο
100 ml
200 ml
Αυγά
2
Μπέικιν πάουντερ
10 γρ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σουσάμι λευκό, καβουρντισμένο
1 κ.σ.
Σουσάμι μαύρο
1 κ.σ.