Τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα

Τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα

Ένα γρήγορο και εύκολο μεζεδάκι που μπορείτε να σερβίρετε σε καλοκαιρινά καλέσματα στη βεράντα. Σερβίρετε τα τυρομπαλάκια με παγωμένη μπύρα ή ακόμη και εξωτικά cocktails. Κρατήστε την βασική συνταγή του μείγματος και διαφοροποιήστε τους σπόρους για μεγαλύτερη ποικιλία. Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tyrompalakia-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζετε το ψωμί και το τρίβετε όσο μπορείτε με τα δάχτυλά για να γίνει μικρά ψίχουλα.
  • Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το τζίντζερ, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και φορώντας γάντια, «ζυμώνετε» το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
  • Μοιράζετε τα υλικά για την επικάλυψη σε ρηχά πιάτα. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα πανάρετε στα διάφορα υλικά και τα τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα. Βάζετε στο κάθε ένα από μια οδοντογλυφίδα ή άλλο στικ και σερβίρετε αμέσως.
Τα μυστικά της συνταγής

• Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο και σχετικά ξερό. • Προτιμάτε το προζυμένιο ψωμί γιατί η ελαφρώς ξυνή του γεύση, δίνει ιδιαίτερη ένταση. • Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 3-4 ντοματίνια, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα. • Ο άνηθος μπορεί να αλλάξει σε δυόσμο αλλά προσοχή στην ποσότητα γιατί η γεύση του είναι πιο δυνατή. 3-4 φυλλαράκια είναι υπέρ αρκετά. • Δοκιμάστε να «πανάρετε» τα τυρομπαλάκια με ψιλοκομμένα φρούτα… Βερίκοκα, φράουλες, ροδάκινο… θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Υλικά

400 γρ.
Χωριάτικο ψωμί κομμένες παχιές, χωρίς κόρα
2 φέτες
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Πετιμέζι
1 κ.σ.
Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ.
Άνηθο ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
2 κουταλιές
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επικάλυψη
Σουσάμι καβουρδισμένο
Κολοκυθόσποροι
Σουσάμι μαύρο
Παντζάρια βρασμένο σε μικρούς κύβους
Φρέσκα κεράσια ψιλοκομμένα