Τυρομπαλάκια γλυκοπατάτας με μυρώνια

Τυρομπαλάκια γλυκοπατάτας με μυρώνια

25
Χρόνος προετοιμασίας 20
Τα τυρομπαλάκια είναι μια γρήγορη και εύκολη λιχουδιά που μπορείτε να φτιάξετε για παιδικά πάρτι ή να τα σερβίρετε σαν μεζεδάκια συνοδεύοντάς τα δροσερό τσίπουρο ή ούζο. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tyrompalakia-glykopatatas-me-myronia/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να στραγγίξουν και να κρυώσουν εντελώς.
  • Βάζετε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και τις λιώνετε με το πρες πουρέ. Προσθέτετε το τυρί, το αλεύρι, το κύμινο, αλατοπίπερο και τα μυρώνια και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τη μαλακή ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι, πλάθετε μπαλάκια βάρους περίπου 35-40 γρ.
  • Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα μπαλάκια λίγα λίγα και τα τηγανίζετε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνα να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά.

Υλικά

Γλυκοπατάτες
600 γρ.
150 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το πανάρισμα
200 γρ.
Κύμινο σκόνη
½ κ.σ.
Μυρώνι ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα