Τούρτα πασχαλινή με κρέμα χαλβά
3 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Εντυπωσιακή τούρτα με γεύση χαλβά. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαλβάδες που έχουν ξηρούς καρπούς ή σε άλλες γεύσεις που σας αρέσουν. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για την κρέμα χαλβά
Για την συναρμολόγηση
Για το σερβίρισμα
Υλικά
Μπισκότα σαβουαγιάρ
|
30 |
---|---|
Χαλβάς σοκολατένιος, θρυμματισμένος
|
200 γρ. |
Γάλα
|
200 ml |
Για την κρέμα χαλβά
Γάλα
|
500 γρ. |
---|---|
Αυγά
|
2 |
Ζελατίνη (2 γρ. ανά φύλλο)
|
4 φύλλα |
Ζάχαρη
|
120 γρ. |
Βανίλια (σπόρους και λοβό)
|
1 κλωναράκι |
250 γρ. | |
Χαλβάς βανίλιας, θρυμματισμένος
|
150 γρ. |
Για την επιφάνεια
100 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
20 γρ. |
Ροζ Μπεζέδες
|
|
Ζαχαρωμένα φρούτα
|