&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=93b68f2f)
Τούρτα banoffee
1 ω 20 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα πανέμορφο γλύκισμα που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του banoffee σε μια εντυπωσιακή τούρτα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φουντούκια (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό αγαπάτε) και στο κέικ. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Για το κέικ
Για την καραμέλα
Για την βουτυρόκρεμα
Για την επικάλυψη και τη συναρμολόγηση
Υλικά
Για το κέικ
250 γρ. | |
Ζάχαρη
|
350 γρ. |
Γάλα
|
250 ml |
Αυγά μεγάλα
|
4 |
Μπανάνα μεγάλη κομμένη σε μικρά κομμάτια
|
1 |
Κανέλα σκόνη
|
1 κ.γ. |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
500 γρ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
Για την καραμέλα
250 γρ. | |
Ζάχαρη μαύρη
|
200 γρ. |
120 γρ. | |
Βανίλια
|
1 κ.γ. |
Αλάτι θαλασσινό
|
1 πρέζα |
Για την γέμιση
130 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
200 γρ. |
Γάλα
|
1 κ.σ. |
1 μπανάνες ψιλοκομμένη
|
|
Εκχύλισμα βανίλια
|
½ κ.γ. |
Για την επικάλυψη
200 γρ. | |
Καβουρδισμένα φουντούκια για το στόλισμα
|