Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

10
Χρόνος προετοιμασίας 10
Μια γρήγορη δροσερή και λαχταριστή συνταγή με τυρί κρέμα, απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ. Ιδανική για σάντουιτς με μαύρο ψωμί, ντιπ, αλλά και για σαλάτα ζυμαρικών.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tonosalata/

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στραγγίζουμε τον τόνο από τα υγρά και με πιρούνι τον σπάμε σε ίνες.
  • Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σέλερι, κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και το καρότο.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε την τονοσαλάτα να ομογενοποιηθεί.
  • Κόβουμε λεπτές φέτες μαύρου ψωμιού.
  • Φτιάχνουμε σάντουιτς με ψωμί και ανάμεσα βάζουμε τονοσαλάτα.
  • Εναλλακτικά σερβίρουμε την τονοσαλάτα μέσα σε καρδιές μαρουλιού ή βάζουμε τονοσαλάτα σε ζεστά ζυμαρικά κι ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί κρέμα.

Υλικά

Τόνος σε νερό
2 κονσέρβες
200 γρ.
Καρότο τριμμένο
1
Σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ.
Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Ελαιόλαδο
3 κουταλιές
Αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
4
Λεμόνι (χυμό)
½
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 κ.σ.
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ.
Πιπέρι
Ψωμί σικάλεως για σάντουιτς