&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=37516d0c)
Tiramisu Limoncello
2 ω 40 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Δύο διάσημες ιταλικές συνταγές, το tiramisu και το limoncello, «παντρεύονται» για να μας δώσουν μια συνταγή που θα λατρέψετε. Την κρέμα λεμονιού (lemon curd) μπορείτε να την βρείτε και έτοιμη σε βαζάκια, αλλά μπορείτε και να την φτιάξετε και να την διατηρείσετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Για την κρέμα
Συναρμολόγηση
Υλικά
Για το σιρόπι limoncello
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
---|---|
Λεμόνια (ξύσμα)
|
2 κουταλιές |
Λεμόνια
|
80 ml |
Λικέρ λιμοντσέλο
|
120 ml |
Για την κρέμα
700 γρ. | |
Λεμόνια (ξύσμα)
|
2 κουταλιές |
Λεμόνια (χυμό)
|
45 ml |
Λικέρ λιμοντσέλο
|
80 ml |
Λεμόνια (κρέμα lemon curd)
|
120 γρ. |
Ζάχαρη άχνη
|
40 γρ. |
Επιπλέον υλικά
Μπισκότα σαβαγιάρ
|
19 |
---|---|
Λεμόνια (κρέμα lemon curd)
|
150 γρ. |
Λεμόνια (ξύσμα) και λάιμ για το σερβίρισμα
|