Ταρτάκια με κολοκυθάκια

Ταρτάκια με κολοκυθάκια

50 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tartakia-me-kolokythakia/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Boυτυρώνετε καλά 6 μικρές ταρτιέρες διαμέτρου 10-12 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το αυγό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
  • Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε με το μαντολίνο σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Βάζετε τις φέτες σε ένα μπολ και προσθέτετε βραστό νερό. Τα αφήνετε για 1 λεπτό και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Απλώνετε το πρώτο φύλλο πίτσας στον πάγκο της κουζίνας και κόβετε σε μακριές λωρίδες περίπου 2 εκατοστά. Κάνετε μια «γραμμή» κρέμας στο κέντρο της λωρίδας και στρώνετε μια σειρά κολοκυθάκια εναλλάξ με σαλάμι αέρος φροντίζοντας να εξέχουν από το ύψος της ζύμης αλλά να μισοκαλύπτει το ένα το άλλο. Καλύπτετε το κάτω μέρος με μια δεύτερη λωρίδα ζύμης και κάνετε ακόμη μια «γραμμή» κρέμας. Τυλίγετε την λωρίδα με προσοχή σε ρολάκι και το αφήνετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με 2 λωρίδες και μεταφέρετε στην άκρη το ρολάκι και τυλίγετε και αυτές τις λωρίδες σχηματίζοντας ένα ταρτάκι σε σχήμα τριαντάφυλλου.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με κολοκυθάκια και σολομό αλλά και με ένα υλικό, π.χ. μόνο κολοκυθάκια, μόνο σαλάμι αέρος ή μόνο σολομό.
  • Μεταφέρετε τα ταρτάκια σε βουτυρωμένες ταρτιέρες και ψήνετε στο φούρνο για για 25-30 λεπτά.

Υλικά

Ζύμες πίτσας
2
50 γρ.
Κολοκυθάκια
2
Καπνιστός σολομός
100 γρ.
Σαλάμι αέρος
100 γρ.
400 γρ.
Αυγό
1
Μέντα ψιλοκομμένο
12 φύλλα
Φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2
Αλάτι & πιπέρι