Τάρτα πατάτας με σπανάκι και μοτσαρέλα

Τάρτα πατάτας με σπανάκι και μοτσαρέλα

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Αυτή η χορταστική τάρτα, συνδυάζει την απαλή υφή της πατάτας με τη γεύση του σπανακιού και την πλούσια μοτσαρέλα. Δημιουργήστε ένα απολαυστικό πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τη συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tarta-patatas-me-spanaki-kai-mozzarella/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι τάρτας 28 εκ. στρώνετε τις βρασμένες πατάτες ενώ τις πατάτε να ανοίξουν και να δημιουργήσουν τη βάση της τάρτας. Αλατοπιπερώνετε τη βάση πατάτας και πασπαλίζετε με το μαραθόσπορο.
  • Ρίχνετε και τη τριμμένη μοτσαρέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε 20 ml ελαιόλαδο σοτάρετε τα πράσα ενώ τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάτε τα αυγά με 200 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35%.
  • Προσθέτετε τα σοταρισμένα πράσα, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και αν χρειαστεί προσθέτετε. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη βάση πατάτας και στρώνετε τις φέτες μοτσαρέλα.
  • Περιχύνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, λίγο ελαιόλαδο και τελειώνετε με την πάπρικα. Ψήνετε για 45 λεπτά.

Υλικά

Baby πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
1 κ.
Αυγά
3
400 γρ.
Σπανάκι χοντροκομμένο (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα , το πλύσιμο και το στέγνωμα)
500 γρ.
Πράσα (το λευκό μέρος και το τρυφερό από το φύλλωμα κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
2
Άνηθος
1 ματσάκι
150 γρ.
5 φέτες
Πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ.
Ελαιόλαδο
30 ml
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μείγμα απο πιπέρι
Μαραθόσποροι
1 κ.γ.