Τάρτα με καραμελωμένα πορτοκάλια
1 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Πολύ εύκολη τάρτα με ιδιαίτερο και βουτυράτο ζυμάρι. Όταν είναι η εποχή τους, μπορείτε να την φτιάξετε με σανγκουίνια, για περισσότερο χρώμα και άρωμα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Για την κρέμα
Για τα πορτοκάλια
Υλικά
Για την ζύμη
60 γρ. | |
Αλάτι θαλασσινό
|
¼ κ.γ. |
Ζάχαρη
|
50 γρ. |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
120 γρ. |
Γάλα
|
1 κ.σ. |
Παπαρουνόσπορος
|
0,3 φλιτζάνι |
Για την κρέμα πορτοκάλι
3 αυγά μεγάλα
|
3 |
---|---|
3 κρόκοι αυγών
|
3 |
Ζάχαρη
|
70 γρ. |
200 ml | |
Πορτοκάλια ακέρωτα (ξύσμα)
|
2 |
120 γρ. | |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Για τα καραμελωμένα πορτοκάλια
Πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα σε μισές φέτες
|
2 |
---|---|
20 γρ. | |
Ζάχαρη
|
150 γρ. |
Χυμό πορτοκάλι
|
40 ml |
Αλάτι
|
¼ κ.γ. |
Βανίλια, υγρή
|
1 κ.γ. |