Τάρτα με μοτσαρέλα και μαρμελάδα πορτοκάλι

Τάρτα με μοτσαρέλα και μαρμελάδα πορτοκάλι

1 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Τα Σαββατοκύριακα προσφέρονται για μαγειρικούς πειραματισμούς. Συνδυάστε μοτσαρέλα με μαρμελάδα πορτοκάλι σε μια διαφορετική τάρτα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Μια συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tarta-me-mozzarella-kai-marmelada/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε μέσα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. καλύπτοντας το κάτω μέρος και τα τοιχώματα.
Για τη γέμιση
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μοτσαρέλα με το φρέσκο τυρί κρέμα, τους κρόκους, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε στους 160οC για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, καλύπτουμε με τη μαρμελάδα και τη σερβίρουμε χλιαρή.

Υλικά

Για τη βάση
100 γρ.
120 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ.
Γάλα
30 γρ.
Κορν φλάουρ
15 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι
1 πρέζα
Για τη γέμιση
150 γρ.
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
500 γρ.
3 κρόκοι αυγών
3
Ανθός απο αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι χοντροτριμμένο
1 πρέζα
150-200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι, (όχι πολύ γλυκιά) ή γλυκό του κουταλιού