Τάρτα με κολοκυθάκια & μπέικον

Τάρτα με κολοκυθάκια & μπέικον

1 ω 30 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια υπέροχη τάρτα απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tarta-me-kolokythakia-mpeikon/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Φορώντας γάντια, «τρίβετε» τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτετε το αλάτι και το αυγό και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή (εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού), προσθέτετε 1 κουταλιά νερό και ζυμώνετε. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το μεταφέρετε στην ταρτιέρα καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα. Ψήνετε την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.
Για τη γέμιση
  • Πλένετε τα κολοκύθια και κόβετε το ένα σε στρογγυλές φετούλες (το μικρότερο) και σε μπαστουνάκια το δεύτερο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζετε τα σοταρισμένα υλικά στην μισοψημένα τάρτα και τα σκορπίζετε με ένα πηρούνι. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε τη μοτσαρέλα, ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στην τάρτα. Καλύπτετε την περιφέρεια της τάρτας με τις ροδέλες του δεύτερου κολοκυθιού και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Υλικά

Για τη βάση
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ.
100 γρ.
Αυγό
1
Νερό (προαιρετικά)
2 κουταλιές
Αλάτι
Για την γέμιση
Κολοκύθια μέτρια
2
Κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1
20 γρ.
Μπέικον κομμένο σε κύβους
80 γρ.
Αυγά
3
200 γρ.
Γάλα φρέσκο
100 ml
150 γρ.
Μοσχοκάρυδο σκόνη
¼ κ.γ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι