Τάρτα με κανταΐφι και γέμιση με πράσα και κράνμπερις
1 ω 50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Η τάρτα με φύλλο κανταΐφι δίνει μια διαφορετική και ανάλαφρη εκδοχή βάσης. Αν θέλετε, μαζί με τα πράσα, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας. Μια υπέροχη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για την γέμιση:
Για τη βάση:
Για την κρούστα:
Για την τάρτα:
Υλικά
Φύλλο κανταΐφι
|
250 γρ. |
---|---|
2 κουταλιές |
Για τη γέμιση
Πράσα (το λευκό και πράσινο, τρυφερό μέρος), κομμένο σε ροδέλες 2 εκ.
|
5 |
---|---|
50 γρ. | |
200 γρ. | |
Γιαούρτι στραγγιστό
|
200 γρ. |
Αυγά χτυπημένα
|
2 |
Αποξηραμένα cranberries ψιλοκομμένα
|
120 γρ. |
Άνηθος ψιλοκομμένο
|
½ φλιτζάνι |
Μπαχάρι σκόνη
|
1 πρέζα |
Αλάτι & πιπέρι
|
Για την κρούστα
2 αυγά χτυπημένα
|
|
---|---|
200 ml | |
Γιαούρτι στραγγιστό
|
3 κουταλιές |