&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=ddea1bef)
Σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι
3 ω 45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 3 ω
Ένα υπέροχο τσουρέκι για το Πάσχα, που θα γεμίσει με το μοναδικό του άρωμα την κουζίνα σας. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Εκτέλεση
Υλικά
Για το φούσκωμα
Αλεύρι για τσουρέκι
|
100 γρ. |
---|---|
Μαγιά νωπή
|
50 γρ. |
Ζάχαρη
|
1 κ.σ. |
Νερό
|
150 γρ. |
Για την ζύμη
Αλεύρι για τσουρέκι
|
770 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη
|
280 γρ. |
Νερό
|
150 γρ. |
Αυγά μεσαία
|
2 |
130 γρ. | |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Μαστίχα σκόνη
|
2 γρ. |
Μαχλέπι
|
1 κ.γ. |
Κάρδαμο
|
1 κ.γ. |
Πορτοκάλι (ξύσμα)
|
1 |
Βανίλια σκόνη (1 δόση)
|
Για την επάλειψη
Αυγό χτυπημένο
|
1 |
---|