Σπιτική Πίτσα

Σπιτική Πίτσα

Λαχταριστή σπιτική πίτσα με νόστιμα και αγνά υλικά, απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-spitiki-pizza/

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε λίγο. Προσθέτετε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τον γάντζο ζυμώνετε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει µία µπάλα.
  • Όταν η µπάλα είναι έτοιμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Κόβετε την ζύμη στην μέση και ανοίγετε 2 μικρές πίτσες, πασπαλίζοντας ψιλό σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ασπρομανίταρα σε φέτες.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με το βούτυρο τα ασπρομανίταρα για 2-3 λεπτά.
  • Απλώνετε την σάλτσα τομάτας για πίτσα ισομερώς στις 2 πίτσες και πασπαλίζετε με λίγη μοτσαρέλα.
  • Μοιράζετε ισομερώς τα υλικά, το χοιρινό ζαμπόν, το μπέικον, την πράσινη πιπεριά, την μοτσαρέλα, τα ασπρομανίταρα, τα τοματίνια και τέλος το φρέσκο τυρί κρέμα.
  • Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο κελσίου για 14-16 λεπτά.
  • Όταν οι πίτσες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε την baby ρόκα και τις κόβετε.
Βίντεο Σπιτική Πίτσα

Υλικά

Μπέικον ψιλοκομμένο
6 φέτες
Χοιρινό καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
6 φέτες
Σάλτσα τομάτας για πίτσα
300 γρ.
300 γρ.
Ασπρομανίταρα
200 γρ.
1 κ.σ.
1 πράσινη πιπέρι κομμένη σε φέτες
15 τοματάκια κομμένα στη μέση
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
150 γρ.
30 γρ. baby ρόκα
Για τη ζύμη
Αλεύρι
300 γρ.
150 γρ. νερό
Αποξηραμένη μαγιά
5 γρ.
2 πρέζες αλάτι
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Ψιλό σιμιγδάλι για το άνοιγμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι