Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ετοιμάστε αυτή την πεντανόστιμη σπανακόπιτα με αγνά προϊόντα Arla. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-spanakopita/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  • Προσθέτετε στο μπολ τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το μυρώνι μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, το σκληρό τυρί Δανίας και τα αυγά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
  • Σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 30 εκ. στρώνετε τα πρώτα 3 χωριάτικα φύλλα σταυρωτά, περιχύνοντας με το λιωμένο βούτυρο το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού την γέμιση με το σπανάκι και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, περιχύνοντας, πάλι, με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.
  • Όταν η σπανακόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.

Υλικά

Κιχί
6 φύλλα
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
50 γρ.
Κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1
Φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2
Πράσο μικρό, μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
1
Σπανάκι καθαρισμένο
1 κ.
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 κουταλιές
Άνηθος ψιλοκομμένο
2 κουταλιές
Μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές
150 γρ.
150 γρ.
Αυγά
2
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι