Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθα-καρότο και φουντούκια
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθα-καρότο και φουντούκια

Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθα-καρότο και φουντούκια

23
Μια απολαυστική και θρεπτική φθινοπωρινή μακαρονάδα απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Η κρέμα κολοκύθα-καρότο είναι ό,τι πιο εύκολο και νόστιμο μπορείτε να δοκιμάσετε, σε ένα γρήγορο κι ελαφρύ σπαγγέτι που θα σας χορτάσει. Τα φουντούκια δίνουν ιδιαίτερη γεύση, αλλά αν δεν σας αρέσουν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καρύδια που ταιριάζουν επίσης καλά!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-spaghetti-me-krema-kolokytha-karoto/

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  • Καθαρίζετε την κολοκύθα και τα 2 καρότα και τα κόβετε σε μέτρια το κομμάτια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά. Δεν χρειάζονται να μαλακώσουν εντελώς.
  • Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στο μούλτι. Προσθέτετε την πούδρα φουντουκιού, το ελαιόλαδο, το σκληρό τυρί, τη φρέσκια ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα βρασμένα σπαγγέτι.
  • Καθαρίζετε το 3ο καρότο και με το μαντολίνο ή το πίλερ το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνετε τις λωρίδες στο μπολ και ανακατεύετε καλά με δύο πιρούνια. Σερβίρετε σκορπίζοντας καβουρδισμένα φουντούκια, λίγα φύλλα ρίγανης και έξτρα σκληρό τυρί.

Υλικά

Κολοκύθες
500 γρ.
Μακαρόνια σπαγγέτι
400 γρ.
3 καρότα
Πούδρα από φουντούκια
80 γρ.
Ελαιόλαδο
80 ml
100 γρ.
Φύλλα απο 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη + λίγα φύλλα επιπλέον για το σερβίρισμα
Καβουρδισμένα φουντούκια για το σερβίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι