Σούπα κολοκύθας με πατάτες

Σούπα κολοκύθας με πατάτες

50 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Πολύχρωμα φύλλα πετάνε στον αέρα αυτό το όμορφο φθινοπωρινό πρωινό. Τί μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο; Μια ζεστή, σπιτική σούπα κολοκύθας με πατάτες! Αυτή την εποχή του χρόνου, η κολοκύθα είναι αναμφισβήτητα η σταρ της κουζίνας και μαζί με τις πατάτες δημιουργεί μια ελαφρώς πικάντικη γεύση καρπών, που τονίζει με τέλειο τρόπο την φθινοπωρινή διάθεση. Δοκιμάστε τη!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-soupa-hokkaido/

Εκτέλεση

Σούπα Hokkaido
  • Πλένετε καλά την κολοκύθα, την χωρίζετε στα δύο και αφαιρείτε τους σπόρους.
  • Κόβετε την κολοκύθα και τις πατάτες σε κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το σκόρδο και το θυμάρι. Αφήνετε το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, μαγειρεύοντας με καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφαιρείτε τα κοτσάνια του θυμαριού και πολτοποιείτε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λεία.
  • Ανακατεύετε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέσα στην κολοκυθόσουπα καρυκεύοντας κατά προτίμηση.
Sticks ψωμιού σικάλεως
  • Κόβετε το ψωμί σίκαλης σε φαρδιά στικς και τα ψήνετε στην τοστιέρα.
  • Αλείφετε τα ψημένα στικς με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι.
Επικάλυψη
  • Ρίχνετε την σούπα Hokkaido σε ζεστά μπολ και προσθέτετε λίγη επικάλυψη σε κάθε μερίδα. Σερβίρετε με την επικάλυψη που έχει απομείνει και με τα ζεστά στικς ψωμιού σικάλεως.

Υλικά

Σούπα Hokkaido
Κολοκύθα Hokkaido
1
Πατάτες μεγάλες, αποφλοιωμένες
2
Ζωμός λαχανικών
1 λ.
Σκόρδο μεγάλη, αποφλοιωμένη
1 σκελίδα
Φρέσκο θυμάρι
10 κλωναράκια
Ξύδι
2 κουταλιές
Θαλασσινό αλάτι
2 κ.γ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1½ κ.γ.
Κολοκύθες χοντροτριμμένη (κατά προτίμηση με τη φλούδα της)
300 γρ.
Καρύδια τριμμένα
75 γρ.
Ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.σ.
Sticks ψωμιού σικάλεως
Ψωμί σίκαλης, κομμένο σε χοντρές φέτες
250 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κ.γ.
Θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ.
Επικάλυψη
Κόκκινα μήλα κομμένα σε τέταρτα
3
Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1
Αμύγδαλα χοντροκομμένα, αλατισμένα
75 γρ.
Creme fraiche
200 ml