Σούπα κολοκύθας με πατάτες
50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Πολύχρωμα φύλλα πετάνε στον αέρα αυτό το όμορφο φθινοπωρινό πρωινό. Τί μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο; Μια ζεστή, σπιτική σούπα κολοκύθας με πατάτες! Αυτή την εποχή του χρόνου, η κολοκύθα είναι αναμφισβήτητα η σταρ της κουζίνας και μαζί με τις πατάτες δημιουργεί μια ελαφρώς πικάντικη γεύση καρπών, που τονίζει με τέλειο τρόπο την φθινοπωρινή διάθεση. Δοκιμάστε τη!
Εκτέλεση
Σούπα Hokkaido
Sticks ψωμιού σικάλεως
Επικάλυψη
Υλικά
Σούπα Hokkaido
Κολοκύθα Hokkaido
|
1 |
---|---|
Πατάτες μεγάλες, αποφλοιωμένες
|
2 |
Ζωμός λαχανικών
|
1 λ. |
Σκόρδο μεγάλη, αποφλοιωμένη
|
1 σκελίδα |
Φρέσκο θυμάρι
|
10 κλωναράκια |
Ξύδι
|
2 κουταλιές |
Θαλασσινό αλάτι
|
2 κ.γ. |
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
1½ κ.γ. |
Κολοκύθες χοντροτριμμένη (κατά προτίμηση με τη φλούδα της)
|
300 γρ. |
Καρύδια τριμμένα
|
75 γρ. |
Ξύσμα πορτοκάλι
|
1 κ.σ. |
Sticks ψωμιού σικάλεως
Ψωμί σίκαλης, κομμένο σε χοντρές φέτες
|
250 γρ. |
---|---|
Ελαιόλαδο
|
1 κ.γ. |
Θαλασσινό αλάτι
|
1 κ.γ. |
Επικάλυψη
Κόκκινα μήλα κομμένα σε τέταρτα
|
3 |
---|---|
Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
|
1 |
Αμύγδαλα χοντροκομμένα, αλατισμένα
|
75 γρ. |
Creme fraiche
|
200 ml |