Σοκολατένια τούρτα με βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο

Σοκολατένια τούρτα με βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο

2 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Μια εντυπωσιακή και απόλυτα εθιστική τούρτα με αφράτη βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο. Γίνεται πολύ γρήγορα και αν θέλετε σε δύο δόσεις. Φτιάχνετε το κέικ την προηγούμενη μέρα και την βουτυρόκρεμα την επομένη. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-sokolatenia-tourta-me-vouturokrema-kai-maraskino/

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20x12 εκ. και στρώνετε στη βάση μια λωρίδα αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τα 150 γρ. ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τον καφέ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την σοκολάτα, τα 50 γρ. ζάχαρη και προσθέτετε το καυτό νερό. Το αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα κρεμμώδες μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε με ένα κουτάλι και ψήνετε για 50 λεπτά. Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα και αν δείτε ότι βγει καθαρή, αποσύρετε από το φούρνο. Αφήνετε το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για την βουτυρόκρεμα
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με το φτερό για 6-8 λεπτά (σταματώντας 1-2 φορές για να ξεκολλήσετε το βούτυρο από τα τοιχώματα του μπολ) μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
  • Χαμηλώνετε την ένταση και προσθέτετε σταδιακά την άχνη συνεχίζοντας να δουλεύετε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή βουτυρόκρεμα.
  • Τέλος, προσθέτετε το εκχύλισμα αμυγδάλου και μόλις ενωθεί στην κρέμα, σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύετε με μια μαρίζ και μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για τη συναρμολόγηση
  • Με ένα μαχαίρι, κόβετε το επάνω κομμάτι του κέικ για να γίνει ίσιο και κατόπιν το κόβετε σε δύο κομμάτια.
  • Απλώνετε στο κάτω κομμάτι την μισή βουτυρόκρεμα και καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Τέλος, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα σε όλο το κέικ. Στολίζετε με τα κερασάκια και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Υλικά

Για το κέικ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ.
Ζάχαρη + 50 γρ.
150 γρ.
Κακάο άγλυκο
60 γρ.
Μαγειρική σόδα
1 κ.γ.
Μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.
Καφέ εσπρέσο, σκόνη
½ κ.γ.
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
60 γρ.
Νερό καυτό
60 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κ.σ.
Αυγά μεγάλα
2
120 ml
Σπορέλαιο
70 ml
Αλάτι
½ κ.γ.
Για την βουτυρόκρεμα
250 γρ.
Ζάχαρη
430 γρ.
Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
4 σταγόνες
Εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κ.γ.
Επιπλέον υλικά
Κεράσια μαρασκίνο