Σοκολατένια τούρτα με βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο
2 ω 10 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Μια εντυπωσιακή και απόλυτα εθιστική τούρτα με αφράτη βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο. Γίνεται πολύ γρήγορα και αν θέλετε σε δύο δόσεις. Φτιάχνετε το κέικ την προηγούμενη μέρα και την βουτυρόκρεμα την επομένη. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για την βουτυρόκρεμα
Για τη συναρμολόγηση
Υλικά
Για το κέικ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
130 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη + 50 γρ.
|
150 γρ. |
Κακάο άγλυκο
|
60 γρ. |
Μαγειρική σόδα
|
1 κ.γ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
½ κ.γ. |
Καφέ εσπρέσο, σκόνη
|
½ κ.γ. |
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
|
60 γρ. |
Νερό καυτό
|
60 γρ. |
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.σ. |
Αυγά μεγάλα
|
2 |
120 ml | |
Σπορέλαιο
|
70 ml |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Για την βουτυρόκρεμα
250 γρ. | |
Ζάχαρη
|
430 γρ. |
Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
|
4 σταγόνες |
Εκχύλισμα αμυγδάλου
|
1 κ.γ. |
Επιπλέον υλικά
Κεράσια μαρασκίνο
|
---|