&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=e67f1357)
Σφολιάτα με τυρόκρεμα παντζάρι
45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα πρωτότυπο ορεκτικό , που κερδίζει τις εντυπώσεις και σίγουρα θα κάνει αίσθηση σε κάθε ανοιξιάτικο τραπέζι !
Απαραίτητη προϋπόθεση οι δύο τυρόκρεμες να είναι παγωμένες και τα φύλλα σφολιάτας τραγανά! Η τραγανότητα της σφολιάτας σε συνδυασμό με τη κρεμώδη υφή της παντζαρόκρεμας είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της συνταγής, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

Εκτέλεση
Συμβουλή σερβιρίσματος
Η σύνθεση του ορεκτικού πρέπει να γίνεται τη στιγμή του σερβιρίσματος για να μην μουλιάσει η σφολιάτα.
Υλικά
Φύλλο σφολιάτας φρέσκο ή κατεψυγμένο
|
1 |
---|---|
400 γρ. | |
Φρέσκος άνηθος -μόνο τα φύλλα- ψιλοκομμένος
|
½ ματσάκι |
Ελαιόλαδο
|
60 ml |
Παντζάρια -που έχει προκύψει από 2 μέτρια παντζάρια τα οποία έχουμε ψήσει στο φούρνο ( τυλιγμένα σε λαδόκολλα ) με 20 ml ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
|
100 γρ. |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για το σερβίρισμα
Καρύδια ψίχα σε μεγάλα κομμάτια
|
50 γρ. |
---|---|
6 τρυφερά φύλλα παντζάρια
|