Σφολιάτα με τυρόκρεμα παντζάρι

Σφολιάτα με τυρόκρεμα παντζάρι

45 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα πρωτότυπο ορεκτικό , που κερδίζει τις εντυπώσεις και σίγουρα θα κάνει αίσθηση σε κάθε ανοιξιάτικο τραπέζι ! Απαραίτητη προϋπόθεση οι δύο τυρόκρεμες να είναι παγωμένες και τα φύλλα σφολιάτας τραγανά! Η τραγανότητα της σφολιάτας σε συνδυασμό με τη κρεμώδη υφή της παντζαρόκρεμας είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της συνταγής, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-sfoliata-me-tyrokrema-pantzari/

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύετε τη μία συσκευασία τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο άνηθο, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Σε ένα δεύτερο σκεύος ανάμειξης βάζετε τη δεύτερη συσκευασία τυρί κρέμα, τον πουρέ του ψητού παντζαριού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τις κρέμες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και παγώνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη το ανοίγετε λίγο από όλες τις πλευρές. Κόβετε το φύλλο της σφολιάτας σε 12 ίσα τετράγωνα! Μεταφέρετε τα τετράγωνα σφολιάτας σε μια λαμαρίνα φούρνου την οποία την έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνετε τα τετράγωνα σφολιάτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Αφήνετε τη σφολιάτα να κρυώσει και με ένα πιρούνι τρίβετε το πάνω μέρος της σφολιάτας, όπου φυσικά κρατάτε τα ψίχουλα.
  • Παίρνετε ένα τετράγωνο σφολιάτας και πάνω τοποθετείτε με το κορνέ όποια κρέμα θέλετε. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο τετράγωνο σφολιάτας και συνεχίζετε με τη δεύτερη κρέμα. Στολίζετε με καρύδια, παντζαρόφυλλα και άνηθο και σερβίρετε αμέσως!
Συμβουλή σερβιρίσματος

Η σύνθεση του ορεκτικού πρέπει να γίνεται τη στιγμή του σερβιρίσματος για να μην μουλιάσει η σφολιάτα.

Υλικά

Φύλλο σφολιάτας φρέσκο ή κατεψυγμένο
1
400 γρ.
Φρέσκος άνηθος -μόνο τα φύλλα- ψιλοκομμένος
½ ματσάκι
Ελαιόλαδο
60 ml
Παντζάρια -που έχει προκύψει από 2 μέτρια παντζάρια τα οποία έχουμε ψήσει στο φούρνο ( τυλιγμένα σε λαδόκολλα ) με 20 ml ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
100 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Καρύδια ψίχα σε μεγάλα κομμάτια
50 γρ.
6 τρυφερά φύλλα παντζάρια