Ριζότο με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας
  • Arla
  • Συνταγές
  • Ριζότο με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας

Ριζότο με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας

40
Μια λαχταριστή συνταγή για ριζότο, απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-rizoto-me-poikilia/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε τα αποξηραμένα porcini, τα καλύπτεται με βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
  • Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα brown μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας τις 2 κουταλιές βούτυρο.
  • Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό. Σβήνετε με το λευκό κρασί και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά-σιγά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.
  • Μόλις φτάσετε στην μέση του ζωμού, προσθέτετε στο ριζότο το νερό στο οποίο μουλιάζουν τα porcini και συνεχίζετε μετά με τον ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το ριζότο σε βαθιά ατομικά πιάτα περιχύνοντας με λίγο λάδι τρούφας από πάνω.

Υλικά

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Ρύζι αρμπόριο
300 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
4 κουταλιές
Ασπρομανίταρα
250 γρ.
Μανιτάρια πορτομπέλο
250 γρ.
Μανιτάρια brown
250 γρ.
Μανιτάρια porcini, αποξηραμένα
50 γρ.
Λευκό κρασί
200 ml
Ζωμός λαχανικών
800 ml
Παρμεζάνα τριμμένη
120 γρ.
Λάδι από τρούφα για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι