Quiche με τόνο

Quiche με τόνο

2 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Εύκολη και ελαφριά τάρτα με ντελικάτα κολοκυθάκια και τόνο. Από μόνη της μπορεί να γίνει ένα πλήρες πιάτο αν συμπληρώσετε και μια δροσερή σαλάτα. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-quiche-me-tono/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύετε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάτε το μίξερ και βάζετε το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτετε το γιαούρτι και δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζετε και σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτετε τα σοταρισμένα υλικά, τον τόνο θρυμματισμένο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Για την quiche
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνετε εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Ψήνετε την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.
  • Βγάζετε από το φούρνο, αδειάζετε τη γέμιση την ισιώνετε καλά. Πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα και ψήνετε για 40-45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Υλικά

Για τη ζύμη
160 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
360 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γρ.
Αλάτι
Για τη γέμιση
Τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένες
2 κονσέρβες
40 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
4
Πράσο ψιλοκομμένο
1
Φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3
250 γρ.
Αυγά
4
Γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
200 ml
Άνηθος ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι