Quiche με γαλοπούλα

Quiche με γαλοπούλα

1 ω 20 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια ακαταμάχητη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-quiche-me-galopoula/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύετε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάτε το μίξερ και βάζετε το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτετε το γιαούρτι και δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνετε την γαλοπούλα και σοτάρετε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
  • Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτετε την γαλοπούλα, τα σοταρισμένα πράσα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και την μοτσαρέλα.
Για την quiche
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά.
  • Αδειάζετε τη γέμιση την ισιώνετε καλά και γυρίζετε το φύλλο ζύμης που περισσεύει, ώστε να μισοκαλύψετε την γέμιση. Ψήνετε την quiche για 50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Υλικά

Για τη ζύμη
160 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό
360 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γρ.
Αλάτι
Για τη γέμιση
40 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Πράσα (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
4
Φιλέτο γαλοπούλα κομμένο σε μικρούς κύβους
500 γρ.
200 γρ.
Φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3
Αυγά
4
Γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ.
Γάλα
200 ml
Άνηθος ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
¼ κ.γ.
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι