Κις Λορέν (Quiche Lorraine)
2 ω 10 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Η κλασική «γαλλίδα» Κις Λορέν είναι από τις πιο δημοφιλείς συνταγές παγκοσμίως. Πλούσια, χορταστική και τέλεια απολαυστική μπορείτε να την σερβίρετε και σαν κυρίως πιάτο μαζί με μια φρεσκοκομμένη, πράσινη σαλάτα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για την τάρτα
Υλικά
Για τη ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
250 γρ. |
---|---|
125 γρ. | |
1 κρόκος αυγού
|
1 |
Γάλα
|
50 ml |
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
|
Για τη γέμιση
Χοιρινή πανσέτα (ή άκοπο καπνιστό μπέικον), κομμένη σε μικρά κυβάκια
|
200 γρ. |
---|---|
Βραστό χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, ψιλοκομμένο
|
150 γρ. |
4 αυγά
|
|
Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
|
500 ml |
150 γρ. | |
Της σούπας γλυκιά πάπρικα σε νιφάδες
|
1 κ.σ. |
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
|
|
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|