Προφιτερόλ με Arla Κρέμα Γάλακτος

Προφιτερόλ με Arla Κρέμα Γάλακτος

Η αυθεντική συνταγή προφιτερόλ, με Arla Κρέμα Γάλακτος φυσικά!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-profiterol-me-arla-krema-galaktos/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη των σου
  • Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και αφήνετε να πάρει βράση. Σε χαμηλή φωτιά προσθέστε όλο το αλεύρι μονομιάς, ανακατεύοντας ζωηρά.΄Σκοπός να σχηματιστεί μια ελαφρώς γυαλιστερή, "ιδρωμένη" μπαλίτσα που απομακρύνεται απο τα τοιχώματα του σκεύους.Αφήνετε το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει για 4-5 λεπτά, ή όσο χρειάζεται για να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα προσθέσετε. προσθέστε τα αυγά ένα ένα με μιξερ χειρός, περιμένοντας να ενσωματωθεί πλήρως το κάθε αυγό πριν ρίξετε το επόμενο. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίστε μικρά σου (με περίπου 3κ. διάμετρο) σε χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό όσο ένα σου μεταξύ τους. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε νερό και λειάνετε τη μυτούλα που αφήνει το κορνέ στην κορυφή κάθε σου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210-220 για 20-25', γυρίζοντας το ταψί στο μισό χρόνο. Αφήστε τα σου να κρυώσουν. Κόψτε τα στη μέση και γεμίστε τα με την κρέμα της αρεσκείας σας. Ωστόσο η αυθεντική και πιο ελαφριά συνταγή είναι με κρέμα σαντιγί (που θα φτιάξετε με Arla Κρέμα Γάλακτος φυσικά!).
Για τη σος σοκολάτας
  • Γεμίστε μια κατσαρόλα με δύο δάχτυλα νερό. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το πάνω απο την κατσαρόλα (σημειώστε ότι δεν είναι μπεν μαρί, εδώ αξιοποιούμε τον ατμό, οπότε φροντίζουμε το μπολ να μην ακούμπάει στο νερό).Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τα σου και απολαύστε!

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη
Νερό
½ φλιτζάνι
70 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι
Αυγά
2
Για τη σος σοκολάτας
Μαύρη σοκολάτα
130 γρ.
150 γρ.
2 κουταλιές
Υλικά για τη σαντιγί
400 γρ.
Ζάχαρη άχνη
60 γρ.